Trei zile dupa Dansul Mirilor el nu s-a oprit din dans

 

Acum ceva timp, un cuplu a ajuns la noi dorind să se pregătească pentru dansul mirilor.

Ca orice mireasă, fata visase mult la acest moment și își dorea să iasă perfect.

 

De altfel se știe că pentru majoritatea mireselor, dansul mirilor și rochia sunt în general cele mai importante aspecte din acea seară.

Mirele însă… era un pic reticent. El venise la curs doar pentru a nu se face de râs în noaptea nunții.

Așa că nu ascultă indicațiile, întrerupea ședințele cu bancuri sau te miri ce, și făcea diverse alte lucruri care le îngreunau procesul de învățare.

Bineînțeles că nu ne-am supărat, deoarece am văzut acolo un tipar ce avea să ne fie confirmat mai târziu chiar de către el.

La a treia sau a patra ședință, mirele nostru ne-a povestit că în copilărie fusese dat de către părinți la dans, iar  la un moment dat, s-a împiedicat și a căzut.

Din nefericire, profesorul de dans în loc să îl încurajeze și să îi îndemne și pe ceilalți copii să facă la fel, a râs de el.

 

Și la fel au făcut și colegii, trasnformând totul într-o experiență dureroasă.

Așa a prins mirele nostru această frică de dans, frica pe care și-o ascundea acum sub masca nepăsării, a glumelor și a dezinteresului.

Din păcate foarte mulți adulți, în special bărbați, sunt speriați de dans deoarece au trecut prin întâmplări similare când erau mici.

Majoritatea însă nici măcar nu și le mai amintesc, dar frica este acolo, așa că își refuză toată viața bucuria și plăcerea dansului.

Revenind la mirele nostru, după ce ne-a povestit ce pățise în copilărie, comportamentul lui s-a schimbat. A început să-i dispară emoțiile și să-i placă mult să danseze, iar la nuntă s-au distrat de minune și au avut un dans superb.

Soția lui ne-a dat ulterior un sms și ne-a spus că trei zile după nuntă, el tot dansa.  😀

Frica dispăruse, așa că acum este un alt om. Din păcate însă, pentru majoritatea mirilor, lucrurile nu stau mereu așa.

Mulți nu au timp să meargă la cursuri de dans sau le este jenă să facă acest pas.

 

Iar dacă merg, nu e foarte ușor să găsești un profesor de dans care să înțeleagă și psihologia umană, nu doar dansul, astfel încât să îi ajute pe miri să scape de toate fricile și inhibițiile lor.

Ăsta este motivul pentru care am creat ghidul “Dansul mirilor”.

Un ghid menit să te ajute să dansezi cu ușurință și plăcere, să scapi de frici și să evoluezi împreună cu partenerul/partenera ta, fară să mergi la cursuri.

Vezi aici mai multe detalii