George Dice – Performer – Solist – Dansator

Ieri 1 Iulie a fost o zi de sarbatoare! De ce spunem asta? Pai…acum 31 de ani mai exact in data de 1 iulie 1986 s-a nascut George Dice, prima zi din viata lui in care s-a auzit ,,cantand” in bratele mamei sale.

George Dice este singurul interpret de muzica latino ( bachata), din Romania in momentul de fata! Este indragit si ascultat nu numai de noi Romanii dar si de straini.

Si asa am ales ca astazi sa stim mai multe despre el: la ce varsta a pornit in cariera de muzica, cine i-a fost aproapre si l-a sustinut, realizarie lui de pana acum dar si planurile de viitor.

Mai jos aveti un interviu cu si despre George Dice.

Buna George! Vom incepe cu prima intrebare si pe parcursul intrebarilor noastre vom afla si noi cate putin din viata ta ca artist!

I: Pentru inceput spune-ne te rog, la ce varsta ai inceput sa canti?

R: Cant de cand ma stiu. In clasa a 3 a am inceput cursurile Scolii Populare de Arta, unde am studiat pianul, iar in in clasa a 6 a m-am mutat la liceul de muzica Dinu Lipatti, pe care l-am terminat la sectia nai.

Apoi am absolvit Facultatea de Muzica, specializarea Pedagogie Muzicala, in cadrul Universitatii Spiru Haret.

 

I: Noi am vazut ca tu si dansezi, nu numai social dar si ca perfomer, in ce an ai luat contact cu dansul?

R: Lumea dansului am cunoscut-o in anul 2011 si regret ca nu s-a intamplat mai devreme.

 

I: In afara de stilul de muzica Bachata, mai canti si alte stiluri?

R: Sunt fan declarat si promovez stilul de muzica bachata. Atata timp cat ma regasesc in starea unei piese, stilul muzical din care provine nu are nicio importanta si il interpretez cu placere.

 

I: In cariera ta, cine ti-a fost mereu alaturi si te-a sustinut?

R:. Parintii, intotdeauna parintii. Iar ierarhia celor care m-au sustinut, continua cu publicul caruia m-am exprimat si apoi prietenii.

 

I: Cine ti-a fost profesor de canto?

R: Am avut profesori de pian, profesor de nai, profesori de teorie muzicala, etc., dar niciodata unul specializat in canto. In ceea ce priveste tehnica vocala am fost autodidact.

I: Spune-ne te rog cateva din realizarile tale de pana acum. De exemplu: cate piese ai compus si pentru cine, concerte, spectacole si cateva din planurile tale de viitor.


R: Am compus si produs in totalitate, numeroase piese pentru alti artisti, de multe ori am fost co-producator si compozitor pentru un numar mare de productii si proiecte muzicale, motiv pentru care nu as putea sa dau un numar exact de piese la care am lucrat.

De exemplu, pentru ultimele doua piese de salsa ale trupei Mandinga, (Hello, We Don’t Talk Anymore) am fost inginer de sunet. La aceste piese am facut partea de mix si master. Cum cizmarul nu are cizme, eu, artistul George Dice, am ca si numar de piese compuse si produse special pentru mine, doar 6 piese.

Dar aceasta situatie se va schimba, deoarece am inceput sa imi compun un album intreg de bachata, ce va contine doar piese proprii si originale, album pe care vreau sa il lansez pana in toamna. De acum incolo in viata mea, artistul George Dice, va fi prioritar in fata oricarui alt proiect.

In schimb pot spune cu bucurie, ca proiectul meu muzical de bachata a fost foarte apreciat de catre organizatorii evenimentelor de gen, din tara si din strainatate. In ultima jumatate de an, am sustinut concerte la aproximativ 10 evenimente in tara, 2 in Bulgaria (in aceasta vara, urmeaza inca doua) si unul in Grecia.

Proiectul meu muzical de bachata este in plina crestere, iar in cea de-a doua jumatate a anului 2017 urmeaza sa particip si la alte evenimente nationale si internationale, despre care va voi povesti in timp util, astfel incat sa ma puteti urmari.

I: Cu sigutanta fiecare om are cate un moment ce ii schimba si marcheaza viata! Iar daca ne permiti sa aflam, care a fost acel moment din viata ta si cand?

R: In iunie 2011, la varsta de 25 de ani, am cunoscut comunitatea de salsa. Aceasta lume m-a schimbat ca om si ca mentalitate. Lumea salsa a avut cel mai radical impact asupra vietii mele. Astazi nimic nu mai este cum era in 2011. Sunt fericit ca fac parte din aceasta comunitate si trist ca nu am cunoscut-o mai devreme. Ma regasesc aici din toate punctele de vedere.

I: Si in inchere, ultima noastra intrebare pentru tine, esti singurul care s-a bucurat de toata atentia parintilor sau mai ai frati/ surori?

R: Nu! Ma bucur de toata mostenirea familiei 🙂 . Lasand gluma la o parte, nu nu am dar mi-ar fi placut.

 

I: Multumim George pentru acest interviu si iti dorim cat mai multe realizari in cariera de artist pe care ti-ai ales-o!

R: Cu mare drag si multumesc!

Daca vrei sa stii si mai multe despre Artistul George Dice –  da CLICK AICI pentru canalul lui YouTube sau AICI pentru pagina lui de Facebook 

INSTRUCTORUL TAU PERSONAL DE DANS PE FACEBOOK MESSENGER
Te tine la curent, trimitandu-ti mesaj pe Facebook Messenger cu cele mai interesante si utile, clipuri si articole despre dans. Suna bine? 🙂  Da CLICK pe butonul de mai jos!

DA!