Dansul Mirilor Cel mai important dans din seara nuntii!

 

Este vorba, bineinteles, de Dansul Mirilor altfel cunoscut si ca Valsul Mirilor sau Valsul Miresei.

Este momentul pe care tanara mireasa, probabil, si la imaginat de sute de ori si momentul pe care invitatii il asteapta nerabdatori, nu doar pt. faptul ca reprezinta deschiderea oficiala a petrecerii ci mai ales sa vada (o parte din ei pt. prima data) povestea si iubirea dintre miri.

Da! Chiar daca dureaza doar cateva minute, acest dans poate fi unul din momentele speciale si chiar de neuitat, si pt. miri si pt. invitati.

Sunteti pregatiti? Voi cum veti dansa, cand Dj-ul va rostii cuvintele magice: „… Si acum in aplauzele dumneavoastra…”?

Daca planul este sa puneti un blues si sa va tineti in brate 5 minute, cu siguranta dansul nu va fi trecut la  momente unice sau de neuitat ci la alte momente din cadrul nuntii.

 

Nu vrem sa spunem ca blues-ul ar fi o alegere gresita (in Secolul XXI puteti dansa pe ce stil vreti: Salsa, Tango, Vals Lent, Vals Vienez, Hip-Hop, Rock sau un colaj de melodii) ci faptul ca va tineti in brate si atat – pune-te putin in locul invitatului de la masa (sau poate ai fost la astfel de nunti).

In primele 30 de secunde”…vai cat de bine le sta impreuna…”

pe la minutul 1 „… se vede ca se iubesc…”

pe la minutul 2 „…please come back, nu inseamna te rog intoarce-te? Parca se iubeau….”

pe la minutul 3 „…si tu ce ai mai facut…”

pe la minutul 4 „… dar melodia asta cat de lunga este, sau au mai pus-o odata…”

in ultimele secunde „… in sfarsit..”

 

Cursuri Pentru Dansul Mirilor

 

Cea mai buna solutie pt. dansul/valsul mirilor sunt cursurile private. Imagineaza-ti ca esti intr-un oras strain, GPS-ul nu functioneaza, telefonul nu mai are baterie si trebuie sa ajungi la o intalnire importanta. Ai putea sa incerci toate strazile si stradutele pana ajungi la destinatie dar nu ar fii mult mai usor  sa intrebi pe cineva cum se ajunge in locul X.

Acelasi exeplu’ se aplica si in cazul dansului, exista si alte solutii pt. a  prezenta un dans acceptabil la petrecere, cum ar fi: sa invatati cu ajutorul filmuletelor cu alti miri de pe YouTube sau DVD-uri insructionale cu pasi de dans, dar cel mai “scurt drum” sau cum spuneam mai sus, cea mai buna solutie raman Cursurile Private de Dans.

Cursurile de dans nu sunt doar cea mai rapida cale de a pregatii un dans ci si calea prin care il poti personaliza in functie de preferintele, nevoile si aptitudinile voastre. La aceste cursuri veti fi ghidati pas cu pas asa incat primul dans al serii sa se transforme dintr-un stress in plus intr-o experienta unica, distractiva si relaxanta. Cu ajutorul unui instructor de dans va veti bucura, nu numai, de dansul din seara nuntii dar si de procesul de invatare si fiecare sedinta in parte.

Intrebari Frecvente

 • În general cursurile încep cu o încălzire ca la sport.

  La prima şedinţă se stabilesc detaliile dansului și se fac paşii de bază.

  De la a doua se pregătesc elementele, figurile care vor compune coregrafia, ca pe parcursul sedinţelor, să le legam.

  Iar în ultimele şedinţe se retuşează mişcările şi se lucrează mai mult la atitudine.

  Acesta este doar un exemplu de cum ar putea decurge un curs.

  Ţine cont ca timpul, complexitatea dansului, aptitudinile voastre şi numărul de persoane implicate în dans, influenţează configuraţia şi tehnicile folosite la curs.

 • Depinde de complexitatea dansului de timpul alocat, de aptitudinile voastre și cat de bine vreţi să vă iasă dansul.

  Pentru un dans simplu și de învăţat uşor sunt necesare cam 5-6 şedinţe:

  Pentru dansurile mai complexe: colaj, de familie, de grup, sau cu mai multe figuri și mai spectaculoase, pot să fie necesare chiar și 30 de şedinţe:

 • În mod normal o şedinţă durează 60 de minute dar durata lor poate varia,  între 50 şi 90 de minute.

  Recomandarea noastră este să nu depăşiţi 90 de minute, fără a lua pauză.

  După o oră şi jumătate de dans se instalează oboseala fizică şi psihică, şi nu mai daţi randament, luaţi o pauză de 10 minute şi apoi puteţi continua.

 • Nu exista un număr optim de şedinţe pe săptămână, depinde, din nou de complexitatea dansului şi de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie.

  Puteţi face o şedinţă / zi,  chiar doua dacă sunteţi presaţi de timp sau vreţi un dans complex, sau o şedinţă, doua / săptămână dacă timpul şi tipul dansului va permite.

 • Pretul unei sedinte este 120 Lei iar plata se face la finalul fiecarei seddinte.

  ATENŢIE la regula “celor 24 de ore”!

  Dacă vreţi să reprogramaţi o şedinţă, trebuie să anunţaţi cu 24 de ore înainte de ora stabilită, altfel se va plăti chiar dacă nu ajungeţi la ea.

 • Cum vă simţiţi comod, dacă te simţi bine in pantaloni scurţi, atunci vi sau îţi iei la tine pantaloni scurţi.

  Incălţămintea contează!

  Să îţi iei încălţămintea de schimb (în sălile de dans nu se intră cu încălţămintea de strada) de preferat cea de la nuntă, dacă nu o aveţi încă, ceva asemănător.

  Dacă la nuntă vei purta pantof cu toc, nu repeta la cursuri în adidași ci ia-ţi un pantof.

  Dacă vei purta crinolină, o poţi lua și la cursuri, sau poate vreţi o coregrafie cu recuzită specială, baston, pălărie, eșarfă, etc. luaţi-le la voi, să repetaţi și să vă obişnuiţi cu ele.

 • Cu cât mai devreme cu atât mai bine.

  “De ce? Noi vrem un dans simplu o să ne apucăm în ultima săptămâna, o şedinţă pe zi şi gata am rezolvat-o.”

  Mulţi sau păcălit cu aceasta idee din simplul motiv că “Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din piaţă.” şi au apărut tot felul de situaţii neprevăzute care nu le-au mai permis să facă ce şi-au propus iniţial:

  • Ora / ziua în care mirii erau disponibili, era ocupată pentru instructor sau pentru sală;
  • Doar unu din ei avea timp celălalt era pe drumuri, cu alte pregătiri (invitaţii, băutură, local, transport, orchestra, mărturii, hainele, coafor, tort, prosoape, fum, fotograf, etc).

  Şi în plus gândul că sunt pe utima sută de metrii şi sunt nepregătiţi, face procesul de învăţare destul de stresant, în loc să fie o bucurie a pregătirilor pentru nunta.

  “De ce? Nu vom uita dacă începem prea devreme?”

  Scopul ședinţelor de dans este transformarea mişcărilor în automatisme.

  În momentul în care dj-ul pune muzica voi să reacţionaţi la ea ci nu să vă gândiţi la ce urmează.

  Ar trebui să aveţi filmările de la cursuri și până la nunta să vă mai uitaţi sau să repetaţi singuri.

  Atenţie!

  Nu se filmează cursul integral, veniţi cu camera o puneţi într-un colţ și filmaţi tot cursul, ci la finalul orei se filmează figura, paşii sau coregrafia.

  Dacă v-aţi hotărât să faceţi nunta și aţi rezervat localul de acum într-un an, puteţi deja să vă pregătiţi și dansul mirilor, indiferent că este un dans simplu sau complex.

  Iar în ultima sau în ultimele două săptămâni, mai faceţi o şedinţă, două, să vă reamintiţi dansul, nu să-l invăţaţi.

 • Exista și situaţii în care da, se poate, dar nu pentru a învăţa o coregrafie întreagă ci doar o parte din ea, sau pentru perfecţionare.

  De exemplu:

  Fata are dificultăţi la întoarceri, poate are o parte în care dansează singură sau vrea să fie mai graţioasă, etc. atunci putem perfecţiona partea sau mişcările ei.

  Băiatul vrea să înveţe să conducă mai bine sau de asemeni are probleme la anuminte mişcări sau nu ţine ritmul.

  *Notă:

  Dansul Mirilor se dansează în doi iar şedinţele solo nu ar trebuii abuzate.

  Sunt benefice în anumite momente dar dacă speraţi (din lipsa timpului) să învăţaţi coregrafia separat, iar la nuntă să vă luaţi în braţe și să vă iasă… mai gândiţi-vă odată.

O Dovadă de Iubire – Un Vis Împlinit

Modul în care vă veți comporta pe ring, la primul vostru dans ca soț si soție, spune multe despre relația voastră și cum urmează să vă petreceți restul vieți împreună.

Când muzica va porni si toți ochii vor fi pe voi, aveți două opțiuni la dispoziție:

1 – intrați pe ring nepregătiți, triști si speriați – vă faceți de râs și plictisiți toți invitații; 

2 – deschideți nunta pregătiți, relaxați și fericiți – faceți impresie bună si vă mândrriți toată viața cu o amintire superbă.