Cum decurge si ce inveti la un curs privat pentru Dansul Mirilor

 

Aveti nunta in curand?

V-ati gandit sa va duceti la niste cursuri private, pentru a pregati dansul mirilor, dar nu stiti ce se petrece acolo?

Iti este frica de instructorul de dans, ca de stomatolog? :))

 

Lasa-ne sa te linistim si sa-ti spunem pe scurt ce se petrece la un curs privat pentru dansul mirilor.

În general cursurile încep cu o încălzire ca la sport.

La prima şedinţă se stabilesc detaliile dansului și se fac paşii de bază.

De la a doua se pregătesc elementele, figurile care vor compune coregrafia, ca pe parcursul sedinţelor, să le legăm.

Iar în ultimele şedinţe se retuşează mişcările şi se lucrează mai mult la atitudine.

Acesta este doar un exemplu de cum ar putea decurge un curs.

Ţine cont că instructorii sunt diferiţi şi pot avea abordări diferite, în plus timpul, complexitatea dansului, aptitudinile voastre şi numărul de persoane implicate în dans, influenţează configuraţia şi tehnicile folosite la un curs.

Si ca venii vorba despre instructori ai grija….

 

Cea mai bună soluţie pentru dansul mirilor se poate transforma într-o experienţă traumatizantă în mâinile unui nepriceput.

 

Am întâlnit multe cazuri în care cursanţii erau uimiţi de faptul că pot vorbi / pune întrebări în timpul cursurilor private, ori că aveau posibilitatea să-şi aleagă melodia preferată, ori erau super încântaţi că nu ţipam la ei sau că îi încurajam şi le vorbeam frumos.

Un curs privat ar trebui să-ţi lase un “gust” plăcut și încrezător în propriile puteri, iar pe toată durata lui să simţi că te distrezi și că îţi descoperi partenerul de dans.

În nici un caz să fi înjosit, umilit şi batjocorit de faptul că eşti începător și nu ştii să dansezi, sau motivat negativ prin aluzii la lipsa ta de pricepere.

Aceste tehnici sunt de domeniul trecutului s-a demonstrat ştiintific în nenumărate rânduri că motivaţia pozitivă este mult, mult superioară celei negative.

Ca să înţelegi diferenţa dintre ele, adu-ţi aminte de anii şcolii.

De la profesorul care vorbea frumos, te încuraja și îţi zâmbea, nu numai că învăţai uşor (uneori chiar din clasă) dar și procesul de învăţare era plăcut.

În schimb de la profesorul dezinteresat, arogant și care zbiera, să fi atent, nu înţelegeai nimic, iar orele erau un chin.

Acesta este motivul pentru care am susţinut mai sus că lecţiile de dans uneori nu sunt cea mai bună soluţie, decât să te torturezi singur și să mai și plăteşti pentru asta, mai bine citeşti un e-book 🙂

Îţi garantez că spre deosebire de unele cursuri unde nu primeşti nici un argument care să-ţi explice de ce să faci / să nu faci sau cum să faci o mişcare, in acest ghid găseşti explicaţii, exemple şi tot ce ai nevoie pentru o imagine cât mai clară asupra activitaţii voastre.

Bineînţeles că nu trebuie să renunţi la posibilitatea de a participa la cursuri private sau cursuri de dans in general, dar să ţii cont că poţi nimerii la nepricepuţi care îţi pot face mai mult rău decât bine.

Daca vrei sa stii mai multe despre dansul mirilor, verifica ghidul nostru.

INSTRUCTORUL TAU PERSONAL DE DANS PE FACEBOOK MESSENGER
Te tine la curent, trimitandu-ti mesaj pe Facebook Messenger cu cele mai interesante si utile, clipuri si articole despre dans. Suna bine? 🙂  Da CLICK pe butonul de mai jos!

DA!