
In cat timp se invata si cat costa un curs pentru Dansul Mirilor?
In aceasta sectiune vom face tot posibilul sa raspundem cat mai real acestei intrbari. Este greu de raspuns pentru ca depinde:
- de complexitatea dansului – stim, majoritatea spun un dans simplu, dar este foarte posibil ca ceea ce ei considera simplu, defapt, sa nu fie chiar atat de simplu,
- de aptitudinile voastre, experienta voastra in dans – oamenii sunt diferiti, ceea ce o prsoana sau un cuplu invata intr-o ora, altei persoane sau cuplu ii poate lua 10 ore
- de cat de bine vreţi să vă iasă dansul – sa vina natural, fara „bâlbe”, timpi morti, blocari, etc.
- de cum vreti sa va simtiti in timpul dansului – cat de siguri pe voi vreti sa fiti si care sa fie sentimentele voastre din timpul dansului, panica, jena, nerabdare, bucurie, mandrie, iubire, etc.
- cu cat timp inainte de nunta incepeti pregatirea – de ex: daca pregatiti dansul din timp – veti invata mai mult in 4 ore de dans impartite in 4 zile diferite din saptamani diferite, decat daca sunteti in ultimele saptamani si faceti 4 ore in aceeasi zi – asta se intampla pt. ca asa suntem noi construiti, cu cat sunteti mai relaxati (mai sunt cateva luni pana la nunta) cu atat invatati mai repede si mai mult iar daca lasati corpului si creierului, si putin timp de repaus pentru energizare si asimilarea informatiei, dati randament maxim,
- de la cine invatati – dupa cum spuneam mai sus, oamenii sunt diferiti, aceasta afirmatie se aplica si in cazul instructorilor de dans, experienta si aptitudinile de instructor sunt diferite de la om la om, ceea ce invatati de la un instructor intr-o ora, de la alt instructor puteti invata in 5 ore, sau niciodata,
- de cum pregatiti dansul mirilor – singuri de pe YouTube sau cu ajutorul unui instructor, mergand la cursuri private sau cumparand dansul gata explicat online.
Ca sa raspundem intrebarii initiale vom folosi 3 dansuri:
Nota
Toate cele 3 dansurile sunt elegante, de efect si usor de invatat, diferenta dintre ele consta in complexitatea miscarilor, figurilor, pasilor de dans, si viteza de executie.
Vom folosii urmatoarele caracteristici:
Luati-va o foaie si ceva de scris, si notati numarul caracteristicilor care vi se potrivesc, le vom folosii mai jos.
1 – Cuplu cu experienta in dans sau cu talent la dans – persoanele care au mai participat la cursuri de dans sau care danseaza de obicei la petreceri – expludem dansatorii intermediari si avansati (ei oricum nu au nevoie de aceasta sectiune, stiu deja cat va dura) – in cazul in care doar unul din voi are experienta sau talent la dans, nu va mai incadrati in aceasta categorie pentru ca dansul nu va fi gata pana cand cealalta persoana il va invata.
2 – Cuplu fara experienta sau talent la dans – in general persoanele care se considera cu „doua picioare stangi” sau care nu stiu ce este sau cum sa tina ritmul, persoanele care nu danseaza de obicei la petreceri.
3 – Dans invatat cu ajutorul unui instructor – fie online, coregrafii gata explicate integral, sau mergand la cursuri private.
4 – Dans invatat de unii singuri de pe YouTube – fara explicatii.
5 – Dans invatat, stiut superficial – care nu iese tot timpul, miri se mai incurca in miscari, pasi, etc…
6 – Dans stapanit „perfect” – din 10 incercari – 10 reusite, miri se mai pot incurca in miscari, pasi, dar foarte, foarte rar.
7 – O atitudine si sentimente in timpul dansului- Negative – frica, jena, panica, nesiguranta, seriozitate, suparare, tristete.
8 – O atitudine si sentimente in timpul dansului- Pozitive – siguranta, bucurie, nerabdare, mandrie, iubire, fericire, incredere.
Si vom folosii o formula pt. a economisii timp:
Folositi numerele pe care le-ati notat pe foaie, apoi gasiti formula voastra mai jos, pentru a afla cu aproximatie cat va dura sa pregatiti dansul vostru.
Exemplu: 1+3+5+7= intre 2 si 4 ore
Unde:
„1” – inseamna – Cuplu cu experienta in dans sau cu talent la dans
„3” -inseamna – Dans invatat cu ajutorul unui instructor
„5” – inseamna – Dans invatat, stiut superficial
„7” – inseamna – O atitudine si sentimente in timpul dansului- Negative
„= intre 2 si 4 ore” – inseamna – Timpul TOTAL investit in invatarea, repetarea dansului.
Nota:
Toate estimarile de mai jos, sunt exact asta, estimari, mai ales cand vine vorba de a invata fara explicatii de pe YouTube. Ar fi o idee buna sa incepeti pregatirea cat mai repede, pt. a aproxima mai exact, Timpul De Care VOI Aveti Nevoie, pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Estimarile noastre se bazeaza pe:
- experienta acumulata pana in prezent in dans si predatul dansului
- date stiintifice care demonstreaza formarea unei noi deprinderi, prin reconfigurarea retelelor neuronale – pe intelesul tuturor, cum si in cat timp se creeaza un obicei nou (unul dintre secretele dansului)
- tehnicile si metodele recomandate de psihologia invatarii
Acestea fiind spuse sa le luam pe rand:
Dansul Blues
1+3+5+7 = intre 2 si 6 ore
1+4+5+7 = intre 15 si 20 ore
1+3+6+7 = intre 10 si 15 ore
1+3 +6+8 = intre 15 si 20 ore
1+4+6+7 = intre 25 si 30 ore
1+4+6+8 = intre 35 si 40 ore
2+3+5+7 = intre 6 si 10 ore
2+4+5+7 = intre 20 si 30 ore
2+3+6+7 = intre 15 si 20 ore
2+3+6+8 = intre 20 si 25 ore
2+4+6+7 = intre 30 si 40 ore
2+4+6+8 = intre 45 si 50 ore
Dansul Vals Lent
1+3+5+7 = intre 4 si 8 ore
1+4+5+7 = intre 20 si 25 ore
1+3+6+7 = intre 15 si 20 ore
1+3 +6+8 = intre 20 si 25 ore
1+4+6+7 = intre 30 si 35 ore
1+4+6+8 = intre 40 si 45 ore
2+3+5+7 = intre 10 si 18 ore
2+4+5+7 = intre 25 si 35 ore
2+3+6+7 = intre 15 si 25 ore
2+3+6+8 = intre 25 si 30 ore
2+4+6+7 = intre 35 si 45 ore
2+4+6+8 = intre 55 si 60 ore
Dansul Vals Vienez
1+3+5+7 = intre 15 si 20 ore
1+4+5+7 = intre 35 si 45 ore
1+3+6+7 = intre 25 si 30 ore
1+3 +6+8 = intre 35 si 40 ore
1+4+6+7 = intre 45 si 50 ore
1+4+6+8 = intre 55 si 60 ore
2+3+5+7 = intre 20 si 25 ore
2+4+5+7 = intre 50 si 60 ore
2+3+6+7 = intre 30 si 35 ore
2+3+6+8 = intre 45 si 50 ore
2+4+6+7 = intre 65 si 75 ore
2+4+6+8 = intre 75 si 80 ore
Nota
In momentul in care dansul este stiu / invatat „perfect (6) – atitudinea si sentimentele negative din timpul dansului (7) – se reduc, insa dansul stiut „perfect” nu este o garantie a unei experiente pozitive (8), ci o sansa mai mare, ca acest lucru sa se intample.
Truc
Puteti reduce semnificativ, numarul de sedinte cu un trainer personal de dans, daca impartiti sedintele pe o durata mai lunga de timp si intre sedinte repetati singuri cele invatate la sedinta / sedintele precedente.
De Exemplu: Faceti o sedinta sau doua pe saptamana (daca faceti 2 lectii / saptamana, lasati un interval de 2-3 zile intre ele), in zilele care urmeaza dupa sedinta de dans, repetati singuri miscarile predate, pana le faceti cat puteti de bine, asa incat la urmatoarea sedinta sa puteti invata altceva sau sa perfectionati dansul – altfel, acele repetari va trebui sa le faceti la sala cu antrenorul de dans.
Dar daca noi vrem un dans si mai simplu?
Este alegerea voastra, dar sa tineti cont ca:
Mai simplu decat dansul blues, riscati ca invitatii sa-l considere banal (oricum o parte din cei care au vazut dansul blues asta au spus despre el – dar credem ca este o exagerare)
Dupa cum veti vedea pe aceasta pagina, noi consideram dansul mirilor o combinatie intre dansul social (dansatul de placere sau ca activitate recreativa) si dansul de scena (dansul sportiv sau de performanta).
Incadrarea dansului mirilor intr-una dintre aceste extreme, aduce cu sine prejudecati daunatoare si nu are nici logica.
Dansul mirilor privit ca fiind 100% dans social – adica miri fac un dans in care se tin in brate 5 minute – „…ce nu danseaza? Pana la urma este nunta lor, daca ei asta vor, asta fac. Important este ca se iubesc, ca sunt fericiti, ca se casatoresc si ca sunt bucurosi, ca sunt inconjurati de prieteni si familie.”
Suntem deacord cu aceasta atitudine si o incurajam partial. Problema este ca toate acele sentimente, pe care toata lumea asteapta sa le vada la inceputul nuntii, nu se vad daca miri se tin in brate si nu fac nimic.
Cum isi vor da seama invitatii, ca mirii le multumesc invitatilor pt. aplauzele primite – daca acestia din urma nu fac o reverenta / multumire / inclinare (principiu din dansul de scena)? In plus daca nu fac aceasta reverenta nu doar ca nu le transmit invitatilor multumirea lor pt. aplauzele primite, dar le transmit, prin absenta ei – aroganta.
Cum isi vor da seama invitatii, ca mirii sunt bucurosi si fericiti – daca acestia nu zambesc in timpul dansului (principiu din dansul de scena).
Cat timp va trece, pana cand invitatii se vor plictisii, sa priveasca acest tip de dans?
Cum se vor simtii mirii cand taoata lumea se uita la ei, si ei nu fac nimic? Oare vor simtii toate acele sentimente minunate sau din contra…
Iar daca nu conteaza ce fac miri, de ce s-au mai costumat – oamenii pot intelege ca se iubesc si daca sunt imbracati in blugi.
De ce atata atentie pentru meniu, daca le sunt intr-adevar aproape pot manca in loc de aperitiv, cipsuri, nu?
Nunta nu este doar o petrecere, iar dansul mirilor nu este doar un dans. Primul dans al mirelui si miresei, la fel ca toate celelate detalii ale nuntii, face parte din „cartea lor de vizita„.
Un dans cat de cat, la dansul mirilor este asteptat de majoritatea invitatilor. Este si pacat, atat de mult efort, timp si bani sunt investiti, in incercarea de a crea un eveniment de neuitat:
- coafura,
- rochie de mireasa si costum de ginerica
- pantofi si machiaj,
- meniuri cat mai deosebite,
- cameramani si fotografi,
- fum si artificii,
- invitatii si marturii, etc…
Si fix in momentul in care Toata lumea se uita la miri, inclusiv ospatarii si bucatarii, au parte de atentia absoluta si toate telefoanele sunt pe ei – in loc sa Straluceasca – se imbratiseaza o melodie intreaga.
Stim ca mirii care au avut nunta deja, si la dansul mirilor, doar s-au tinut in brate, vor fi deranjati citind aceste lucruri, dar asta este adevarul.
La cealalta extrema se afla perfectionismul, si intalnim persoane care vad dansul mirilor mai ceva ca un dans la un concurs.
Nici aceasta atitudine nu credem ca este realista. Este foarte adevarat ca o parte din principiile dansului sportiv sau dansului de performanta sunt recomandate pt. dansul mirilor. Scopul acestora este sa ofere mirilor cadrul unui dans care arata bine si care transmite sentimentele si trairile lor, celor care ii privesc.
Totusi, dansul mirilor nu ar trebuii transformat in totalitate, in dans de performanta din simplul motiv ca, nunta nu este un concurs de dans 🙂
Invitatii nu sunt pe post de jurati care dau note. Nu se intampla nici o tragedie daca de exemplu la nu stiu ce miscare, nu au avut mana perfect intinsa, sau ca mirele trebuia sa tina cotul mai sus, sau ca mireasa putea sa faca 3 piruete, dar ea a facut doar una.
Aceste detalii fine, conteaza extraordinar de mult, daca vrei sa fii campion la dans sportiv, sau vrei sa castigi diplome si medalii.
Deci, inca o data, Nunta NU Este Un Concurs De Dans.
In schimb, combinand aceste doua abordari, dansul mirilor ca dans social si ca dans de scena – mirii pot obtine o exerienta extraordinara. Adica pot arata bine pe ringul de dans, pot transmite invitatilor mesajul lor de iubire si in acelasi timp traiesc si o experienta minunata.
Sfat
Nu uitati: Dansul Mirilor este doar inceputul, daca nu obisnuiti sa dansati la petreceri, ar fi bine sa adaugati la estimarile voastre si cateva ore pt. dansurile de nunta. Sunteti miri, ar trebuii sa fiti in mijlocul invitatilor toata nunta.
Nota
Spre deosebire de celalte investitii in nunta, care odata ce a trecut nunta, au trecut si ele – timpul investit in invatarea miscarilor, pasilor si dansurilor, va va aduce bucurii, impliniri si experiente pozitive, toata viata.
In completare: Cat timp iti ia sa inveti sa dansezi
P.S. Acum poți învăța Dansul Mirilor în ritmul vostru, oriunde și oricând, cu ajutorul cursurilor video care vă explică în detaliu fiecare pas și mișcare.
Dansul mirilor pret
Preturile pentru dansul mirilor difera in functi de:
- localitate
- scoala de dans si/sau antrenorul de dans
- complexitatea dansului si numarul de persoane implicate in el (doar mirii sau mirii si…)
- modul in care pregatiti dansul mirilor singuri, cursuri online sau lectii private
Vom explica in detaliu cum aceste lucruri afecteaza pretul pentru dansul mirilor.
Localitatea
In general orasele mari precum Bucurestiul sau Timisoara, au cele mai mari preturi pentru dansul mirilor, din simplul motiv ca, toate costurile intr-un astfel de oras (chirie, transport, etc.) sunt mai mari decat intr-un oras mai mic.
Insa, in orasele mari gama de oferte este variata si gasiti si preturi mai mici – daca vreo scoala vrea sa-si faca reclama si ofera reduceri, sau instructorul de dans este la inceput si are nevoie de experienta.
Iar daca traiti la sat sau daca nu aveti in imediata apropiere o scoala de dans, trebuie sa luati in calcul si costurie cu naveta pana la indrumator si inapoi.
Scoala de dans
Scolile de dans sunt diferite de la:
- instructori,
- durata sedinteleor,
- stiluri de dans preacticate,
- sala unde tin lectiile de dans,
- politica scolii,
- metode si tehnici de predare,
– pana la experienta in dans sau in predarea dansului. Toate aceste lucruri influenteaza preturile practicate de scolile si instructorii de dans.
Complexitatea dansului si numarul de persoane implicate in el
Cu cat dansul pe care vreti sa-l pregatiti este mai complex, mai spectaculos si sunt mai multe persoane implicate in el (de ex: mirii si nasii, mirii si socrii, mirii si prietenii, etc.), cu atat numarul sedintelor de dans (doar daca optati sa-l invatati cu un instructor la sala si nu online ) va fi mai mare, si automat, pretul pentru dansul mirilor va fi si el mai mare.
Modul in care pregatiti dansul mirilor
Exista 3 modalitati de pregatire a dansului mirilor: singuri, online sau in privat.
- Daca il pregatiti singuri (in general de pe YouTube) – pretul va fi 0
- Daca il pregatiti cu ajutorul cursurilor online – pretul se incadreaza intre 79 si 1,000 lei – in functie de coregrafia aleasa de voi
- Daca il pregatiti cu ajutorul lectiilor private – pretul se incadreaza intre 200 si 4,500+ lei – in functie de numarul sedintelor de care aveti nevoie si preturile practicate de instructorul de dans
In functie de scoala de dans si instructor, pretul unei singure sedinte de dans, cu o durata de 45-60 minute, se poate incadra intre 50 si 250+ lei
Nota 1
Calitatea unui dans, calitatea invatarii unui dans sau rezultatele pe care le puteti obtine, nu sunt garantate de pret. Adica daca este scump, nu este neaparat si bun, sau daca este ieftin nu este neaparat si de proasta calitate.
Ce conteaza cel mai mult sunt metodele si tehnicile folosite de instructor in predarea dansului. Ce si cum face instructorul, cum si ce zice instructorul – afecteaza calitatea atat a dansului cat si a invatarii lui, – afecteaza usurinta si rapiditatea de invatare – si automat rezultatele pe care le veti obtine.
Nota 2
ATENŢIE la regula “celor 24 de ore” daca optati pentru lectii private!
Dacă vreţi să reprogramaţi o şedinţă, trebuie să anunţaţi cu 24 de ore înainte de ora stabilită, altfel se va plăti sau se considera efectuata, chiar dacă nu ajungeţi la ea.
De ce folosesc aceasta regula antrenorii de dans?
Daca anulezi o sedinta in mai putin de 24 de ore: 1 – cel mai probabil instructorul nu o poate da altcuiva in aceeasi zi, 2 – costurile salii, 3 – ora putea fi data altcuiva dar a fost rezervata pt. voi. Traim in secolul vitezei si nimanui nu-i place sa-si iroseasca timpul.
Truc 1
Pentru a reduce semnificativ costul pentru dansul mirilor, reduceti la maxim numarul sedintelor / lectiilor de dans private – lasand intre sedinte o distanta de 2,3 zile, in care sa repetati cat puteti de mult, asa incat la urmatorul curs, sa invatati altceva. Daca nu repetati, separat de sedintele de dans, va fi nevoie sa repetati la sala cu instructorul, numarul cursurilor va creste si automat pretul va fi mai mare.
Truc 2
Exista scoli de dans care ofera, pentru cursurile private, „Happy Hour”. Asta inseamna ca intre anumite ore (de ex: 08:00 – 16:00) preturile cursurilor de dans sunt mai mici. Intreaba instructorul daca pretul este diferit in functie de ora sau zi.
Truc 3
Cel mai mic pret pentru dansul mirilor – 79 lei – il puteti obtine achizitionand Abonamentul Dance Addiction pentru TOATE cursurile noastre online. Nu riscati sa platiti sedintele, daca nu ajungeti la sala (regula celor 24 de ore). Reduceti costurile cu transportul pana la sala si inapoi. Nu depindeti de numarul de sedinte private pentru o coregrafie intreaga.
Truc 4
Daca asteptati sa pregatiti dansul cu o luna inainte de inceperea nuntii, cel mai probabil, a inceput deja sezonul nuntilor. In sezonul nuntilor, cererea pentru cursurile de dans, fie pentru dansul mirilor, fie pentru dansurile de nunta, este mare. Asta inseamna ca instructorii sunt foarte solicitati si nu au nevoie sa ofere reduceri pentru a-si umple programul. Incepeti pregatirea dansului in extrasezon, pentru a beneficia de reduceri.
Preturile Noastre
Lectii private în Călărași:
1 sedinta de 55 – 60 minute – 250 Ron
Pentru rezervari contacteaza-ne oricând pe Facebook Messenger sau telefonic de Luni până Vineri, între orele 12:00-21:00
0735 335 607 Odae Clement (Clemy)
Orele de dans se tin la:
– Sala De Sport Cory Gym – Strada Rahova nr. 113, Calarasi, judetul Calarasi
Lecții private online prin Zoom
1 ședință de 55 – 60 minute – 250 Ron
Pachet 3 ședințe – 690 Ron
Pachet 5 ședințe – 1000 Ron
Cursuri si coregrafii online explicate integral: vezi prețul aici >>
Coregrafii Pentru Dansul Mirilor Cu Clemy Și Adina Explicate Pas Cu Pas
Spor la Dans și Distracție Plăcută
Cursuri Video De Dans Cu Clemy Și Adina
Învață să dansezi în ritmul tău, oriunde și oricând.