Bărbaţii adevăraţi nu dansează.

Mitul următor se aplica dansului în general nu doar dansului mirilor și a făcut zilele amare multor femei.

Dansul este pentru femei, nu pentru bărbaţi. Bărbaţii adevăraţi nu dansează.

Este scuza preferată a celor care nu ştiu să danseze, de cele mai multe ori, moștenită de la tată / bunic care nici el nu știa / nu mai putea să danseze, sau dintr-o traumă din copilărie. Pot fi și  alte motive cum ar fi şcoala, prietenii, etc.

Sa analizăm…

Avem doua erori în gândire: prima este ca dansul este doar pentru femei iar a doua bărbaţii adevăraţi nu dansează. De ce ar fi dansul doar pentru femei? Dansul este o forma de comunicare nonverbală (transmite un mesaj) în unele culturi (inclusiv cea românească) tocmai bărbaţii sunt cei mai aprigi dansatori.

Dansul nu are vârstă, sex, înălţime, greutate sau status social, dansul este pentru toată lumea.

Şi ghici ce ?

Toata lumea îl practică!

Dacă în antichitate era practicat mai mult în grup sub forma de ritual: pentru a chema ploaia, pentru a te pregăti de luptă sau a sărbătorii victorii, etc. și erau dansuri distincte pentru femei și bărbaţi (bărbaţii făceau dansul războiului iar femeile dansul fertilităţii),  cu trecerea timpului au apărut dansurile combinate.

La ce te gândești când auzi “bărbat adevărat”?

Îmi vin în minte doua variante:

  • fie bărbatul “spartan” cel de 2 metri și 200 de Kg de mușchi (cel mai puternic fizic),
  • fie bărbatul care este leader / regele (care are cea mai multă putere asupra oamenilor).

Amândoi dansează, ba unul dintre ei a “inventat” dansul mirilor, cine crezi? Dansul mirilor a început să se practice pentru prima dată la casele regale, nu printre ţărani (cu toate ca și ei dansau, dar mai mult în hore și mai puţin în doi).

“Spartanii” zilelor noastre îi poţi găsii la Rugby și ghici ce face una dintre cele mai bune echipe din lume, la începutul fiecărui meci?

Exact! Cântă și dansează. Stilul se numeşte HAKA şi este un dans tradiţional de luptă:

 

Deci cum rămâne cu “bărbaţii adevăraţi nu dansează”? Care sunt bărbaţii ăia adevăraţi, unde sunt, cum arată, ce fac ei?

Dacă te referi la bărbaţii care stau jos într-un colţ, cu paharele sau telefoanele în mână și toată noaptea bârfesc ca nişte…………..”bărbaţi adevăraţi”, atunci cineva clar te-a minţit, ăla nu este un bărbat adevărat 🙂

 

Fi parte a soluţiei, nu  a problemei!

Poţi ajuta la educarea mirilor și la ai scutii de gânduri și comportamente aducătoare de stres şi suferinţă, ca cele de mai sus, care se nasc din lipsa informaţiilor corecte sau din dezinformarea intenţionată, distribuind acest articol.

Afla mai multe despre Dansul Mirilor din  Ghidul Nostru  şi fereşte-te de stresul neştiinţei, o nunta cu un dans al mirilor care lasă de dorit şi lipsa încrederii în propriile forte.

INSTRUCTORUL TAU PERSONAL DE DANS PE FACEBOOK MESSENGER
Te tine la curent, trimitandu-ti mesaj pe Facebook Messenger cu cele mai interesante si utile, clipuri si articole despre dans. Suna bine? 🙂  Da CLICK pe butonul de mai jos!

DA!