5 Mituri despre Dansul Mirilor

Mai jos gasesti enumerate cinci dintre miturile despre dansul mirilor care au dus la miri frustraţi, stresaţi și nepregatiţi pentru nuntă. 

 

 

1. Dansul Mirilor se prezintă doar pe vals

În secolul trecut 99%, din dansurile oficiale care deschideau nunta erau prezentate pe vals, dar în secolul nostru nu ne mai imităm la un singur stil. În zilele noastre ai opţiunea, fără să fi linşat, să faci dansul mirilor pe ce melodie și stil vrei, și ţi se potrivește, ba mai mult, poţi să combini stilurile sau să dansezi în echipă.

* Notă:

Denumirile de Valsul Mirilor și Valsul Miresei vin din obişnuinţa oamenilor, de până acum, de a dansa în deschiderea nunţii pe vals. Cu trecerea timpului aceste denumiri s-au transformat în Dansul Mirilor, pentru că se poate dansa pe orice stil.

 

2. Este luni iar noi sâmbătă avem nunta, nu mai este nici o speranţă să învăţăm Dansul Mirilor

Acesta este mitul care a împiedicat cei mai mulţi miri să pregătească un moment de neuitat la nunta lor. Dacă vrei să faci un dans complex cu multe mişcări și figuri dificile atunci da, ai nevoie de un număr mai mare de şedinţe, dar ca să înveţi și să prezinţi un dans frumos, ai nevoie cam de 6 ore de dans.

*Notă:

Nu uita “nimeni nu s-a născut învăţat” și “orice lucru’ se învaţă”, chiar și dansul!

 

3. Dacă am greşit un pas / mişcare / figură am stricat tot dansul

Mergi la cursuri de dans, repeţi, eşti atent/ă, ai melodia şi în maşină, ştii coregrafia şi cu ochii închişi, iar la nuntă se întâmplă, să aluneci sau să uiţi o mişcare şi sari peste ea, pierzi ritmul sau în loc de 5 piruete faci doar una.

Aceste lucruri li se pot întâmpla şi li se întâmplă şi profesionistilor, dar asta nu înseamnă că ai stricat dansul şi acum va trebuii ca toată viaţa să porţi cu tine ruşinea eşecului.

În primul rând trebuie să realizezi că: invitaţii nu cunosc coregrafia şi ei nu au de unde să ştie dacă aţi sărit peste o mişcare sau nu, decât dacă vă daţi voi de gol prin gesturi bruște, ochi daţi “peste cap”, atitudine grăbită, nervoasă sau pauze ruşinos de lungi.

Pentru ei, dansul așa trebuia să arate. Cu siguranţă şi voi aţi văzut foarte multe dansuri care credeaţi că așa au fost concepute, dar de fapt aţi văzut doar o parte din coregrafie 🙂

În al doilea rând Dansul Mirilor nu este un dans la o competiţie. Invitaţii pot înţelege și ierta faptul că ai alunecat sau că mişcările nu sunt perfecte, dar nu pot ierta o atitudine negativă sau stresată, venită din faptul că v-aţi încurcat. Ei au venit să vadă că vă iubiţi și că sunteţi fericiţi, să vă fie alături într-un moment important din viaţa voastră, ci nu să dea note.

*Notă:

Sunt și mişcări / figuri care chiar strică tot dansul, acestea sunt cele care aduc leziuni fizice unuia sau ambilor dansatori. În aceste situaţii lăsaţi dansul și acordaţi imediat primul ajutor!

 

4. Dansul Mirilor se poate învăţa într-o şedinţă sau două (că aşa am văzut la “Dansez Pentru Tine” / “la televizor la emisiunile cu dans”)

Absolut fals emisiunile sunt regizate în totalitate, nimic din ceea ce vezi la TV nu este lăsat la voia întâmplării. Participanţii sunt dansatori profesioniști sau instructori de dans, iar vedetele au beneficiat de cursuri private câteva luni.

Toate coregrafiile sunt învăţate în prealabil iar în săptămânile de concurs, nu fac decât să și le reamintească și să le perfecţioneze. Mergând la prima şedinţă de dans te vei convinge singur/ă… Instructorii de dans te vor ajuta să înveţi, nu sunt magicieni care te ating și gata ai tot dansul în cap.

Sfat:

Nu chemaţi instructorul de dans cu 2 ore înainte de începerea nunţii ca să vă înveţe Dansul Mirilor 🙂 ci pregătiţi-vă din timp.

 

5. Poţi învăţa Dansul Mirilor și singur, fără să mergi la cursuri de dans

Acest mit este parţial adevărat. Adică, nu trebuie să mergi la cursuri, fizic, dar trebuie să ai cumva acces la informaţii, mişcări şi figuri, ca să poţi realiza o coregrafie reuşită.

Asta înseamnă că va trebuii să te înscrii, să te abonezi sau să cumperi un curs de dans în format electronic, să cumperi această carte sau să cercetezi internetul pentru informaţiile de care ai nevoie ca să construieşti o coregrafie.

Pentru cei care au timp YouTube-ul poate fi o variantă, dar trebuie să ţii cont că nu vei găsii ce te interesează, frumos aranjat cu paşi exacţi care să-i urmezi, ci va trebuii să cauţi.

* Nota:

Afla mai multe informatii despre si pentru dansul mirilor din ghidul nostru pentru miri , iar daca ti-a placut acest articol nu uita sa-l distribui si prietenilor.

INSTRUCTORUL TAU PERSONAL DE DANS PE FACEBOOK MESSENGER
Te tine la curent, trimitandu-ti mesaj pe Facebook Messenger cu cele mai interesante si utile, clipuri si articole despre dans. Suna bine? 🙂  Da CLICK pe butonul de mai jos!

DA!